Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Α.ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Με βιοκαλλιεργητές των Γρεβενών και με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ συναντήθηκε χθες ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Καναβός.

Οι βιοκαλλιεργητές παρέθεσαν τα αιτήματα του κλάδου τους ζητώντας κυρίως την επίλυση των προβλημάτων της διάθεσης των προϊόντων τους.

Εξαιτίας της κρίσης οι καταναλωτές, όπως ανέφεραν, στρέφονται στην κατανάλωση προϊόντων συμβατικής καλλιέργειας ενώ ταυτόχρονα απουσιάζουν οι απαραίτητες δομές στήριξης κυρίως στα τεχνικά θέματα των βιοκαλλιεργειών.

Επίσης όπως τόνισαν οι παραγωγοί, τα προγράμματα των βιολογικών καλλιεργειών καθυστερούν με αποτέλεσμα να καθυστερούν και οι ενισχύσεις.

Οι βιοκαλλιεργητές και ο εκπρόσωπος του ΤΟΕΒ ζήτησαν απο τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης την άμεση παρέμβασή του για την αντικατάσταση των παλαιών αρδευτικών και τη στήριξη των υφιστάμενων, καθώς και για τη δημιουργία υποδομών στήριξης της παραγωγής

Ο κ. Καναβός δήλωσε πως ξεκινάει με την καταγραφή των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα και σύντομα θα παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης με τους αγρότες και συνεργασίας με το Περιφερειακό Συμβούλιο.