Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Σχόλιο Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών για το ψήφισμα της ΚΕΔΕ αναφορικά με την παραχωρηση των ταμειακών διαθεσίμων

Η χώρα μας δοκιμάζεται και η Αυτοδιοίκηση οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Κατά κοινή ομολογία, δεν έχει νόημα η διατήρηση των ταμειακών διαθεσίμων, εφόσον η οικονομία της χώρας παραμένει ασταθής. Είναι προφανές πως οι μνημονιακές αυτοδιοικητικές παρατάξεις που κατά τα άλλα δεν χάνουν ευκαιρία να επιχαίρουν τα κακώς κείμενα του συνδικαλισμού, λειτουργούν με σκοπιμότητα παραπέμποντάς μας σε μικροπολιτικές τακτικές άλλων εποχών.
Όσοι εργαζόμαστε συστηματικά στην κατεύθυνση μίας νέας Αυτοδιοίκησης, που κρατάει στην απαραίτητη απόσταση τις κομματικές μας ταυτότητες, ανεξαρτήτου βαθμού και αξιώματος, οφείλουμε να αντιδράσουμε στον πρωτοφανή τακτικισμό που επέδειξε η πλειοψηφία των συνέδρων της ΚΕΔΕ. Δεν θα επιτρέψουμε το ζήτημα να φέρει σε αντιπαράθεση τους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης υποπίπτοντας στη γνώριμη μνημονιακή παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού.

Εξάλλου ο Ελληνικός Λαός καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις πολιτικές και τα πρόσωπα αυτά τόσο στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές όσο και στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Το μέλλον μας εξαρτάται από την έκβαση των προσπαθειών της Ελληνικής Κυβέρνησης και οφείλουμε όλοι στο βαθμό που μας αναλογεί, να συμπορευθούμε με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Τα ταμειακά διαθέσιμα οφείλουν να διατεθούν άμεσα στην Κυβέρνηση, όπως εξάλλου δεσμεύθηκαν ήδη οι Αυτοδιοικητικοί, προκειμένου να ενισχυθεί άμεσα η Ελληνική Οικονομία και κατ, επέκταση οι ίδιοι οι πολίτες.